Navigation Content

Chuggington

Chuggington

Chuggington

U srcu dječje mašte živi zemlja Chuggington u kojoj su vlakovi oživjeli

INFO

Sažetak

U samom srcu dječje mašte živi zemlja Chuggington u kojoj su vlakovi oživjeli, a baš svi se voze tračnicama. Popularno zvani 'Chuggeri' u ovom čarobnom svijetu voze pomoću motora, pa ih ima raznih vrsta, od aerodinamičnih dizel lokomotiva i električnih super-brzih vlakova do trolejbusa i starih parnih strojeva.

Tri lokomotive početnice zvane 'vježbenici' uče voziti tračnicama i obavljati osnovne zadatke. One su: Vili, nadobudna i ponekad nagla crvena lokomotiva, Borna, lojalni i robusni teretnjak te Koko kojeg njegova brzina i odvažnost često dovode u neprilike. Radi se zapravo o animiranim izdanjima američke, britanske i japanske lokomotive 1960-ih godina. Sav okoliš u ovoj crtanoj seriji je računalno generiran, pa nudi beskonačne mogućnosti za putovanje i istraživanje, a sve to iz vrlo dinamičnih perspektiva.

Chuggington je kreativno ostvarenje Ludoruma, londonske medijske tvrtke posvećene razvoju visoko-kvalitetnih dječjih programa. Vodstvo tvrtke i njegov kreativni tim imaju bogato iskustvo u stvaranju nekih od svjetski najpopularnijih i najedukativnijih crtanih serija poput 'Tomice i prijatelja' i 'Graditelja Boba'.

Namijenjena djeci od 3 do 6 godina starosti serija 'Chuggington' je premijerno prikazana 22. rujna 2008. na britanskom BBC-ju, a od tada se prikazuje na 137 svjetskih televizija. 'Vjerujemo da su dječji umovi beskrajno skloni oblikovanju, posebno od rođenja do njihove 5. ili 6. godine, i to osobito kada se radi o normama društvenog i emotivnog ponašanja. Zato smo pokušali u svaku epizodu suptilno ugraditi važne životne pouke', kažu autori ove serije. Chuggeri tako uče vrijednosti odanog prijateljstva, iskrenosti, pažljivog slušanja, ustrajnosti u nedaćama, važnosti dovršavanja započetog, rješavanju sukoba bez nasilja te brojne druge životne vrijednosti. Poput ljudi imaju prave karakterne vrline i mane.

Kroz sve svoje pustolovine te vrline nastoje koristiti za dobrobit čitave zajednice Chuggingtona, dok se u isto vrijeme bore protiv svojih sitnih slabosti. Dok uče, ove tri slatke lokomotive uvijek se dobro zabavljaju, a putujući tračnicama Chugingtona pronalaze razumijevanje i prijateljstvo.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...