Finalom Roland Garrosa između Federera i Nadala sezona teniskih turnira na zemlji doživjela je svoj vrhunac, a fokus teniske javnosti prebacuje se prema turnirima na travi. Queens Open, Hertogenbosch, Halle i Eastbourne spadaju među najvažnije turnire prva dva tjedna u lipnju, a iako su skromnijih nagrada, vodeći svjetski tenisači i tenisačice rijetko ih zaobilaze. Razlog tomu je činjenica da 20. lipnja počinje najprestižniji od svih turnira na ATP i WTA  touru, Wimbledon, a igrači se moraju prešaltati na novu, bržu podlogu.

Jedini hrvatski igrač postavljen za nositelja u Wimbledonu je Marin Čilić (27. nositelj), a osim njega, nastupit će i Ivan Dodig, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, a možda i Mektić, ako prođe kvalifikacije... Najviše se očekuje od Ive Karlovića jer njegovoj servis igri najviše odgovara brza engleska trava, no Ivo je hiroviti igrač; može dogurati vrlo daleko, ali i ispasti u prvom kolu...

Gotovo svi najbolji svjetski tenisači i tenisačice nalaze se u ždrijebu Wimbledona, a hoće li na samom startu turnira biti nekih iznenađenja, pogledajte na kanalu SportKlub.