Završena su takmičenja po skupinama CONCACAF Gold Cupa, a osam najboljih reprezentacija pokušat će se probiti do polufinala. Četvrtfinalne utakmice igraju se na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država; u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu u New Jerseyu na stadionu East Rutheford za prolazak u polufinale igraju Kostarika i Honduras, te Meksiko i Gvatemala.

Kostarika i Honduras zauzeli su druga mjesta u svojim skupinama, no dok Kostarikanci nisu ni mogli biti bolji pored favoriziranog Meksika, od Hondurasa se ipak više očekivalo. U skupini B Honduras je igrao s Jamaicom, Grenadom i Gvatemalom i u toj konkurenciji uzeo samo četiri boda. No, možda je ovakav rasplet situacije u skupini B čak i bolji za Honduras budući da je najbolja reprezentacija te skupine, Jamaica, u četvrtfinalu dobila reprezentaciju SAD-a (zbog kiksa Amerikanaca protiv Paname).

U utakmici Meksika i Gvatemale nema dileme tko je favorit, Meksikanci prolaze u polufinale i samo čudo može spasiti Gvatemalu. Meksiko je u prva tri susreta svojim protivnicima isporučio četrnaest golova i primio samo jedan (od Kostarike). Mladi napadač Meksika i Manchester Uniteda, Javier Hernandez, je u prve dvije utakmice zabio pet golova, a golgetersku seriju mogao bi nastaviti i protiv Gvatemale.

Prve četvrtfinalne susrete Gold Cupa pogledajte na kanalu Eurosport 2.