Ubojica obučen u KGB-u Edward Genn (Dolph Lundgren), poznat pod nazivom Ikar, prije mnogo godina u Americi je radio kao agent-spavač. Ali nakon raspada Sovjetskoga Saveza, našao se u stranoj zemlji, u kojoj nikomu nije mogao vjerovati. Odlučan da pobjegne od svoga konfuznog života, Edward pokušava početi ispočetka. Uzima novi identitet, zasniva obitelj i pokušava pokrenuti pošteni posao koji će mu omogućiti da se izvuče iz svijeta plaćenih ubojica.

Ali što Edwarda dublje uvlače u podzemlje, to je više prisiljen balansirati svoj novi život obiteljskoga čovjeka i svoj stari život karijernoga plaćenog ubojice. No, čovjek kao što je Edward može samo neko vrijeme bježati od svoje mračne prošlosti…

Nakon nesretne nezgode, Edwardov je identitet otkriven i njegova se prošlost sruši na njega. Lovac je postao lovina. Nakon što se rutinski posao pretvori u zamku, Edward shvaća da je sad on meta. Edward je suočen s nekima od najopasnijih ubojica i nalazi se usred smrtonosne bitke za svoj život. Iako Edwardovoj hladnoj, čvrstoj vanjštini borba do smrti nije strana, ovaj put riskira mnogo više. Ljudi koji ga žele mrtvoga neće prezati ni pred čime da bi došli do njega, a to znači da će krenuti na ono do čega mu je najviše stalo… Na njegovu obitelj. Sad je Edward prisiljen suočiti se s demonima prošlosti i štititi svoje voljene iz sadašnjosti. Mora se boriti protiv svega da bi sačuvao jedino dobro koje je stvorio u svom životu, ali koje nije mogao zadržati. Mora otkriti tko ga progoni i stići do svoje obitelji prije nego što bude prekasno.