U finalu južnoameričke inačice europske nogometne Lige prvaka, Copa Libertadoresu, sastaju se urugvajski Penarol i brazilski Santos. Penarol se u finale provukao preko argentinskog Veleza i to s puno sreće. Imao je Velez pred sam kraj susreta jedanaesterac za prolazak u finale, no Urugvajac Silva koji igra za Velez pucao je preko gola i darovao svojim sunarodnjacima u Penarolu finale.

Prva od dvije finalne utakmice Copa Libertadores igra se kod Penarola u Montevideu. Na svom stadionu Centenariu Penarol nije nešto posebno uvjerljiv, a u zadnja dva mjeseca više je utakmica dobio na strani nego na svom terenu. Osim toga, urugvajsko prvenstvo je već završilo, a Penarol je zauzeo treće mjesto Clausure. Sve te informacije govore da je Penarol u ovom finalu autsajder, no na svom terenu mogao bi izvući barem remi.

Santos je u ovom trenutku jedan od najjačih brazilskih klubova i prepun je sjajnih igrača, no jedno ime u posljednje vrijeme iskače ispred ostalih. Riječ je, naravno, o mladom napadaču Neymaru za kojim je poludilo pola 'Europe' , a najviše je zagrizao Chelsea. Navodno se Abramovichu toliko svidio Brazilac da je osobno otišao sklopiti posao, a njegovo prisustvo na tribinama Centenaria trebalo bi inspirirati Neymara za što bolju partiju. Za Santos igra i poznati veznjak Elano koji je zadužen loptama hraniti Neymara i od čijeg učinka puno toga ovisi. Jedna prava Elanova lopta i vrhunska Neymarova realizacija mogle bi riješiti pitanje pobjednika Copa Libertadores, a kako će završiti prvi susret, pogledajte na kanalu Arenasport 2.