Deset kola prije kraja regularnog dijela Rugby Super League na vrhu tablice odvojila su se četiri sastava; Warrington Wolves, Huddersfield, Wigan Warriors i St. Helens.' Vukovi' iz Warringtona su u prošlom kolu iznenađujuće poraženi na svom terenu od Salford Citya (16-18), no i dalje su, zahvaljujući sjajnoj gol razlici, ostali na vrhu tablice. Wigan Warriors trenutno zaostaju bod za Warringtonom, no imaju i utakmicu manje pa ako pobijede Castleford Tigerse, izbit će na vrh tablice.

U osamnaestom kolu derbi Rugby Super League odigrat će St. Helens i Wigan, trenutno treći i četvrti sastavi na tablici. U prošlom kolu oba sastava su remizirala; St. Helens s Bradfordom, a Wigan s Castleford Tigersima, što se u ragbiju zaista rijetko događa. Ove sezone u sedamnaest odigranih kola čak sedam susreta završilo je remijem: za usporedbu, cijele prošle sezone su samo dva susreta završila bez pobjednika, a pretprošle sezone samo jedan. Rekorderi u remijima ove sezone su uparavo Wigan i St. Helens; i jedni i drugi su tri utakmice odigrali bez pobjednika, a jednom i u međusobnom susretu na samom početku sezone.

Pobjednik ovog susreta ostaje u igri za sam vrh tablice, a hoće li to biti St. Helens ili Wigan, pogledajte na kanalu SportKlub.