Navigation Content

CSI: New York

CSI: New York

CSI: NY

Gary Sinise i Sela Ward u trećem izdanju kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama

INFO

GlumciGary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Eddie Cahill, Sela Ward

Sažetak

Kao i ranija izdanja, ova serija prati dogodovštine grupe istražitelja forenzičara, koji uz pomoć najsuvremenije tehnologije pronalaze presudne dokaze na neočekivanim, ponekad posve bizarnim mjestima. Radnja je smještena u New York, a na čelu ekipe nalazi se istražitelj-veteran, Mac Taylor (Gary Sinise), bivši časnik američke vojske.

Glavna razlika između njujorške i ostalih ekipa upravo je u Macovoj jedinstvenosti: pored standardnog istražiteljskog pitanja 'kako', vođa njujorške ekipe uvijek traži odgovor na pitanje 'zašto''. Samim time, prekretnica u odnosu na prijašnje ekipe za očevid skriva se u žanrovskoj opredijeljenosti, koja se ovoga puta snažnije približava trileru i drami.

Gledatelji navikli na angažiranost forenzičara u rješavanju zločina neće ostati razočarani niti ovaj put jer i njujorška ekipa obavlja lavovski dio posla, gotovo posve izbjegavajući potrebu za detektivima iz odjela za umorstva. Na čelu ekipe je spomenuti Mack 'Mac' Taylor, predani istražitelj čvrstog uvjerenja kako se iza svake osobe skriva priča čiji detalji mogu biti od presudne važnosti za slučaj. Njegova partnerica, Stella Bonasera (Melina Kanakaredes), može se pohvaliti istim, radoholičarskim pristupom poslu, a njezini brojni talenti uvijek su od pomoći pri rješavanju zahtjevnih slučajeva.

Ostali članovi forenzičarskog tima su Danny Messer (Carmine Giovinazzo), šarmantni i snalažljivi istražitelj čija je obitelj tradicionalno u policijskim vodama te nekadašnji kirurg, a danas samotni mrtvozornik, dr. Sheldon Hawkes Hill Harper). Kako bi tim bio potpuniji, tu je još i detektiv iz odjela za umorstva, Don Flack (Eddie Cahill), grubi istražitelj britka uma i ograničenog strpljenja.

Vođeni čvrstom rukom Maca Taylora, njujorški članovi ekipe za očevid pristupaju rješavanju zločina nepokolebljivom odlučnošću, doista potrebnom u kompleksnom, milijunskom gradu, još uvijek obilježenom posljedicama terorističkog napada.

U budućim epizodama serije 'CSI: New York' istražitelji će se sresti s mnoštvom neobičnih, naizgled nerješivih slučajeva, poput onog s ljudskim kosturom pronađenim u turističkom autobusu, rijetkom anomalijom DNK osumnjičene osobe, te mnogih drugih bizarnih, ništa manje zanimljivih pronalazaka. No, krajnji cilj ove serije o istražiteljima forenzičarima nije šok, već suosjećanje: glavni likovi profilirani su i prikazani s velikom brigom za detalje te se gledateljski fokus često premješta s istrage u najintimnije osjećaje protagonista.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...