Navigation Content

Obitelj Borgia

Obitelj Borgia

The Borgias

Oskarovac Jeremy Irons u povijesnoij dramskoj seriji o zloglasnoj talijanskoj renesansnoj obitelji Borgia, najozloglašenijoj dinastiji na svijetu

INFO

GlumciJeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley-Kilmer, Lotte Verbeek, David Oakes, Colm Feore, Peter Sullivan

Sažetak

Godine 1492. Rim je središte kršćanskog svijeta i sjedište papinstva. Papa kruni i svrgava kraljeve i mijenja sudbinu carstava, no Crkva je utonula u iskvarenost. Papa Inocent VIII. je na samrti i svi oko njega žude da se domognu Apostolske stolice.

Tu počinje priča o autsajderu koji se drznuo izazvati najmoćnije obitelji renesansne Italije. Majstorskim političkim smicalicama Rodrigo Borgia domoći će se najviše službe u Italiji, a možda i cijelome zapadnome svijetu.

Novopečeni papa Aleksandar VI., njegovi sinovi i zloglasna kći ući će u legendu kao jedna od najosebujnijih obitelji u povijesti. U svoje su doba nadahnuli Machiavellijevoga Vladara, a u novije vrijeme Kuma Marija Puza.

U jezivoj renesansnoj crnoj kronici spletki, korupcije, ubojstava, političkih makinacija i nastranih užitaka proslavljeni britanski filmaš Neil Jordan - autor, scenarist i izvršni producent Obitelji Borgia - kroz pripovjednu prizmu mračne obiteljske sage stvara uzbudljivu TV seriju.

Sa sjajnom glumačkom postavom na čelu s oskarovcem Jeremyjem Ironsom u ulozi glave obitelji Rodriga Borgie, serija Obitelj Borgia vodi nas u jedno od prijelomnih razdoblja svjetske povijesti: doba renesanse i otkrića Novog svijeta. Borgie su živjeli u doba Leonarda da Vincija, obitelji Medici i Michelangela. Na udaru prijepora i optužbi za krivovjerje nisu se našli samo zbog nečuvenih postupaka, nego i jer su pritom nadmašili sve neprijatelje. Nema tog grijeha kojem se nisu odali - i tu se pokazali veoma maštovitima.

Oskarovac Neil Jordan (Plačljiva igra, Razgovor s vampirom) scenarist je svih devet epizoda prve sezone, a prve je dvije i režirao.
Bogata kanadsko-irsko-mađarska produkcija okupila je filmsku ekipu svjetskoga glasa, uključujući dobitnicu Oscara za kostimografiju Gabriellu Pesucci (Doba nevinosti, Charlie i tvornica čokolade), direktora fotografije Paula Sarossyja i scenografa Françoisa Séguina.

1. epizoda:

Godine 1492. Europu potresaju velike promjene: Kolumbo plovi prema Novom svijetu, srednjovjekovne institucije propadaju, talijanska je renesansa u punom jeku, a papinski je Rim utonuo u dekadenciju. Smrću Inocenta VIII. počinje političko nadmetanje za Svetu stolicu.

Uz pomoć sinova Cesarea (François Arnaud) i Juana (David Oakes), španjolski kardinal Rodrigo Borgia vještom se taktikom mićenja i zastrašivanja uspijeva nametnuti kao novi poglavar Katoličke crkve. Sučelice oporbi kardinala Della Roverea i Orsinija, Borgie vrbuju svestranoga plaćenog ubojicu Micheletta (Sean Harris).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...