Zadnji tjedan prije početka Wimbledona rezerviran je za teniski turnir u Eastbourneu. Do prije tri godine na travi Eastbournea održavao se samo turnir u ženskoj konkurenciji, no spajanjem s turnirom u Nottinghamu, a sve pod pokroviteljstvom velike kompanije AEGON, Eastbourn je dobio i muški dio turnira.

Ove godine na WTA Eastbourneu konkurencija je zaista odlična; u ždrijebu je pobjednica Roland Garrosa, Kineskinja Li Na, zatim tu su i Zvonareva i Azarenka, te Kvitova, Schiavone, Bartoli, Stosur itd. Valja spomenuti da je nekada najbolja igračica svijeta Serena Williams dobila pozivnicu za ovaj turnir i to će biti njezin prvi nastup nakon velikih zdravstvenih problema. Hrvatska za sada nema svog predstavnika u ženskoj konkurenciji, no mogla bi imati Mirjanu Lučić ako ova prođe kvalifikacije.

Eastbourne spada u Premier seriju WTA turnira, a nagradni fond je 600 tisuća dolara. Prošle godine je slavila Ruskinja Ekatarina Makarova koja je u finalu dobila Azarenku. Ovoga četvrtka na rasporedu su susreti četvrtfinala koje možete pratiti na kanalu Eurosport 1.