Natjecanje u japanskoj nogometnoj ligi nominalno je stiglo do petnaestoga kola, no zapravo je odigrano samo devet kola. Iz svima poznatih razloga (snažnim potresom izazvan tsunami 'obrisao' je dobar dio jugoistočne obale Japana, a zatim je uslijedila havarija u nuklearnoj elektrani Fukushima) tijekom ožujka i travnja nisu se igrale utakmice, a šest neodigranih kola bit će nadoknađeno naknadno. Trenutno na vrhu tablice nalazi se Kashiwa, a prošlogodišnji šampion Nagoya Grampus nalazi se u sredini tablice, na desetom mjestu.

Momčad Nagoye je do prošlosezonskog naslova doveo Dragan Stojković Piksi, proslavljeni igrač Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, koji je na čelu ovoga japanskoga kluba od 2008. godine. Nagoya nikad prije nije osvojila naslov prvaka, a najbliže su bili 1995. i 1996. godine (drugo i treće mjesto), kad je Piksi igrao za Nagoyu, a trener mu je bio veliki Arsen Wenger. Čini se da je nekoć talentirana desetka Zvezde dobro pratila što Wenger govori jer osvojiti japansku ligu s prosječnim klubom kao što je Nagoya nije mala stvar...

U petnaestom kolu Nagoya dočekuje susjeda na tablici, sastav Albirex Niigata. Iako Nagoya po kvaliteti momčadi ne spada u sam vrh japanske lige, dovoljno su dobri da Albirex pobijede bez puno muke. Nakon jako loše serije tijekom svibnja (u pet utakmica odigrali su dva remija i tri puta izgubili), Nagoya se diže u formi i u zadnja dva susreta slavi. Vodeća Kashiwa bježi im deset bodova pa će Piksijeva momčad teško obraniti naslov prvaka, no još uvijek mogu do mjesta koje vodi u azijsku Ligu prvaka.

Ukoliko Nagoya dobije ovaj susret, približit će se vrhu tablice, a kako će se utakmica odvijati, pogledajte na kanalu Eurosport 2.