Guatemala i Grenada trebale su biti dva autsajdera skupine B i pretpostavke su išle u smjeru da će do boda doći samo u međusobnom susretu: Honduras i Jamajka su ipak za klasu bolje reprezentacije. Grenada je opravdala status jedne od najslabijih reprezentacija na Gold Cupu - Jamajka im je zabila četiri komada, no Guatemala je odbila unaprijed potpisati poraz i u junačkoj borbi otkinula bod favoriziranom Hondurasu. Iako je Honduras dominirao cijelim susretom i u jednom trenutku imao čak dva igrača više na terenu, Guatemala se obranila i došla u situaciju da pobjedom protiv Grenade plasira u drugi krug.

Priliku za proboj u četvrtfinale Gold Cupa reprezentacija Guatemale ne bi smjela propustiti. Po FIFA renkingu reprezetacija Grenade stoji nešto bolje, no Guatemala na ovom turniru izgleda solidno, a bod protiv Hondurasa na pravi bi način kapitalizirali pobjedom protiv karipskog susjeda. Reprezentativci Guatemale listom igraju u nacionalnoj ligi, a nekolicina ih igra u američkoj MLS ligi te na Jamajki. Reprezentativci Grenade imaju i nešto europskog nogometnog iskustva u svojim redovima, ukoliko se igranje za niže engleske ligaše poput Gillinghama i Lincolna može nazvati prednošću...

U susretu srednjoameričke Guatemale i male karipske otočne države Grenade nema pravoga favorita, a kako će susret završiti, pogledajte na kanalu Eurosport 2.