Navigation Content

James Martin u Champagni

James Martin u Champagni

James Martin's Champagne

Simpatični kuhar James Martin odlazi na putovanje Champagnom, druži se s domaćima i usavršava tradicionalna francuska jela

INFO

Sažetak

James je prije s ocem odlazio u Champagne po vina, a sad se vraća s prikolicom kako bi istražio kulinarsko srce Francuske.

Počinje u gradu Rheimsu, gdje se dogodio slavni susret Ivane Orleanske s francuskim kraljem i gdje sada James i Francuz Daniel obilaze bogatu lokalnu tržnicu. James se pridružuje i domaćem vlasniku restorana u potrazi za tartufima u prelijepim jesenskim šumama.

Kolega kuhar Lawrence Keogh pridružuje se Jamesu u gradu Troyesu gdje kušaju prunelle de Troyes, tradicionalni liker od suhih šljiva, pa silaze s najprometnijih cesta u Aix-en-Othe kako bi u rano jutro stigli na tržnicu gdje on i Lawrence pronalaze svježu biserku. Dvojac također obilazi Chaounce, poznato selo u kojem se proizvode sirevi.

Zaokruživši natrag u Rheims, James i Daniel sudjeluju u berbi grožđa u Champagni. Od svježe ribe s lokalne tržnice James priprema salatu od jakopskih kapica i trlja s preljevom od šampanjca, a Daniel odgovara na izazov nadahnutom kombinacijom bakalara prženog na tavi, dimljenih kobasica i kiselog zelja.
James obilazi plantažu gdje sami možete ubrati slasne jabuke, pa u prikolici priprema francusku pitu od jabuka s dunjama, medom, lješnjacima i vrhnjem. Jelo je savršena nadopuna svinjetini prženoj na tavi, koju poslužuje sa žlicom-dvije priloga od bundeva začinjenih anisom.
James usput nudi savjete kako poslužiti hladnog jastoga, izrezbariti labude od jabuka, razrezati pile za roštilj, razrezati grejp na segmente i oguliti kožu s rajčica. Za svakoga ponešto!

JESTE LI ZNALI?
James Martin došao je do polufinala popularne BBC-jeve zabavne emisije 'Ples sa zvijezdama'.
U rujnu 2008. šest francuskih kuhara i kulinarskih stručnjaka bacili su se na zadatak da nagovore Ujedinjene narode da francusku gastronomiju proglase svjetskom kulturnom baštinom.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...