Ostalo je dva kola do kraja argentinske Clausure, a pobjednik prvog dijela prvenstva (Aperture), Estudiantes, nalazi se na skromnome jedanaestome mjestu bez bšanse da se uključi u borbu za sam vrh. Loša forma Estudiantesa u nastavku prvenstva uzdrmala je stolicu trenerskog dvojca Trama / Suarez i pročula se priča da je argentinski klub zainteresiran za trenera čileanske Universidad Catolice Juana Antonia Pizzia. Argentinski trener sa Španjolskom putovnicom je odbio spekulirati o nastavku svoje karijere, no gdje ima dima, ima i vatre...

I Estudiantes i River su u prethodnom kolu remizirali i tako se propustili približiti vrhu tablice. Posebno loše je odigrao River koji je na svom terenu remizirao (1-1) sa slabašnim Colonom; da su pobijedili, imali bi šanse završiti Clausuru među prva četiri, ovako ostaju u prosječnoj sredini tablice. Najveći problem Rivera u nastavku prvenstva je slaba realizacija; u sedamnaest kola postigli su samo trinaest golova.

Jednu od svojih zadnjih 'pravih' sezona u sastavu Estudiantesa igra poznati veznjak Juan Sebastian Veron. Nakon sjajne karijere koju je postigao igrajući za velike europske klubove (Chelsea, Manchester United, Lazio, Inter), Veron se vratio u klub u kojemu je započeo karijeru, Estudiantes. Najsvjetlije trenutke u klubu iz La Plate Veron je doživio sezone 08/09 kad je izabran za najboljeg južnoameričkog igrača, što nije mala stvar. Ipak, u posljednje vrijeme na Veronovoj igri sve se više vide godine, a iduća sezona mogla bi biti i posljednja za legendarnog argetinskog veznjaka.

Utakmica između Estudiantesa i Rivera u nekim boljim vremenima bila bi derbi argentinske lige, no iako su oba kluba podbacila u ovosezonskoj Clausuri i dalje se radi o vrhunskim sastavima koji ne mogu igrati loš nogomet. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub+.