Jedini bjeloruski hokejaški tim koji se natječe u KHL-u, Dinamo Minsk, nikako da stabilizira formu. Nakon par dobrih mečeva i upisanih pobjeda, već u pravilu slijedi pad forme i porazi od slabije rangiranih protivnika. U prethodnom susretu hokejaši iz glavnog grada Bjelorusije dobili su na svom ledu Barys Astanu iz Kazahstana sa uvjerljivih 4:0, no u tjednu koji je prethodio upisali su tri poraza za redom, sva tri na gostovanjima. Moglo bi se zaključiti da su Bjelorusi domaćinska momčad no pogled na statistiku kaže da su ostvarili više pobjeda na strani nego doma. Iako su financijski osigurani budući su miljenici trenutne bjeloruske vlasti koja im je izgradila novu sofisticiranu hokejašku dvoranu, nešto u toj momčadi ne funkcionira.

Gosti iz Omska zanimljivog imena Avangard, jedna su od jačih momčadi KHL-a. Trenutno se nalaze na petom mjestu tablice i upisali su pet pobjeda više od bjeloruskog sastava, s tim da su odigrali dvije utakmice manje. Hokejaši Avangarda imaju jednu od najčvršćih obrana u ligi, manje golova od njih primili su samo Dynamo iz Moskve i Atlant. Hokejaši Avangarda igraju u odličnoj formi; u zadnjih pet susreta ostvarili su isto toliko pobjeda a između ostalih klubova srušili su i lidera lige Dynamo iz Moskve.

Utakmice bjeloruskog sastava su teške i gotovo nemoguće za prognoziranje jer su sposobni izgubiti od najslabijih ali i dobiti najjače momčadi. Ipak u posljednjem susretu ostvarili su visoku pobjedu i to im daje nadu da će se kako tako suprotstaviti moćnom Avangardu iz Omska.