Navigation Content
Gitara

The Guitar

Jednog jutra Mel, plaha, izmučena Njujorčanka s nezahvalnim poslom i još manje privlačnim dečkom dozna da je tumor u njezinu grlu zloćudan i da je njezina dijagnoza terminalna. Potom čuje da nema više ni posla ni vezu. Umjesto da žali samu sebe, ona kreće u beskonačnu kupnju, i ispuni si onu želju da udovolji samoj sebi o kojoj svi maštamo

INFO

RedateljAmy Redford

GlumciIsaach De Bankolé, Saffron Burrows, Paz de la Huerta, Janeane Garofalo

Sažetak

U ovoj neovisnoj drami, žena osuđena na smrt otkrije svoj kreativni duh za vrijeme konačnog flerta sa životom.

Melody Wilder (Saffron Burrows) već ionako ima loš dan, prije nego što posjeti svoju liječnicu zbog nakupine u grlu – ostavio ju je dečko i izgubila je posao.

Međutim, sve to izblijedi u usporedbi s onim što njezina liječnica (Janeane Garofalo) ima reći: nakupina je rak koji je nemoguće operirati i Melody ostaje još samo malo života.

Odbacujući oprez, Melody unajmi golemi luksuzni stan i namjesti ga sa stilom, plaćajući svoje kupljene stvari s nekoliko kreditnih kartica koje neće otplatiti jer je neće biti. Melody si također dopusti afere s nekoliko dostavljača koji su postali redovni posjetioci njezina prostranog stana, ali većinu dana provodi sama, uživajući u raskoši bogatstva dok razmišlja o tome koliko joj je malo budućnosti ostalo.

Jednoga dana Melody kupi nešto vodeći se instinktom, crvenu električnu gitaru koja izgleda kao ona kakvu je željela kao djevojčica. Melody nema nikakvo glazbeno obrazovanje, ali počinje sama učiti akorde i melodije te u posljednjem poglavlju svog života otkrije način kojim daje glas boli i zbunjenosti koju je zakopala u sebi.

Film 'Gitara', koji je napisao veteran alternativnog filma Amos Poe, prvi je cjelovečernji film redateljice Amy Redford.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...