U finalnoj seriji doigravanja NBA lige sastaju se Miami i Dallas, a nakon prve četiri utakmice rezultat je izjednačen, oba sastava su pobijedila po dva puta. Prva dva susreta su se igrala u Miamiju; prvi meč je uvjerljivo dobio Miami, no u drugom je momčad iz Texasa uzvratila i poravnala rezultat. Nakon dva uvodna susreta na Floridi, uslijedile su tri utakmice u Dallasu; prvu je dobio Heat, drugu Mavricksi, dok se treći susret u trenutku pisanja ovog teksta još nije odigrao. Osim uvodne pobjede Miamija, sve ostale utakmice bile su izjednačene i pitanje pobjednika se rješavalo doslovno u zadnjim sekundama.

Osnovna karakteristika ovogodišnje finalne serije je izuzetna razina obrane koju igraju oba sastava. Miami je od prije poznat po svojoj obrani i protiv njih je zaista teško postizati poene; samo do kraja izrađene i brze akcije mogu ostaviti igrača na čistom šutu, sve ostalo 'družina uličnih razbijača', kako Wadeu, Boshu i društvu  tepaju američki novinari, stigne pokriti... Igra Dallasa oslanja se na neponovljivog Dirka Nowitzkog koji unatoč ozljedama (tetiva) i ostalim problemima (visoka temperatura u zadnjem susretu), igra na najvišoj razini i vuče Dallas prema sedmoj utakmici...

Hoće li šesti susret finala doigravanja NBA lige između Miamija i Dallasa biti i posljednji, ili će se serija produžiti do sedme utakmice, pogledajte na kanalu SportKlub.