Počela je finalna serija njemačke košarkaške BBL lige u kojoj se sastaju Brose Baskets Bamberg i Alba iz Berlina. U prvom susretu je Bamberg slavio sa četrnaest poena prednosti i potvrdio da je ove sezone najkvalitetniji sastav njemačke košarkaške lige, no iako su u regularnom dijelu lige bili vrlo uvjerljivi, u doigravanju je druga priča. Bamberg je u regularnom dijelu sezone ostvario skor od trideset i dvije pobjede uz samo dva poraza, no u polufinalu su pobijedili Artland Dragonse s gustih 3-2 u seriji, a utakmice koje su gubili, gubili su uvjerljivo (sa -16 i -14 poena razlike).

Alba je u finale prošla na pomalo čudan način: izgubili su obje domaće utakmice od Opel Skylinersa, a pobijedili sve tri gostujuće (zadnju i odlučujuću dobili su s +19 poena razlike)! Regularni dio sezone sastav iz Berlina završio je na trećemu mjestu i može se reći da su ulaskom u finale ostvarili svoje ambicije za ovu sezonu. Protiv dominantnog Bamberga nemaju puno šanse: ove sezone ih nisu uspjeli pobijediti, zadnji put su ih svladali prije više od dvije godine, a od tada je Bamberg podosta napredovao.

Alba svoju šansu mora tražiti na svom parketu i možda produžiti finalnu seriju na pet utakmica, no za nešto više morali bi odigrati iznad svojih mogućnosti. Kako će proći treći susret finalne serije njemačke košarkaške lige, pogledajte na kanalu Sport 1.