I Spartak iz Moskve i Rubin iz Kazana spadaju u krug klubova koji su dobro otvorili ovu sezonu ruske nogometne lige: iako se nalaze na sedmom odnosno osmom mjestu, za vodećim kvartetom zaostaju samo tri boda. Ove sezone ruska liga je promijenila format; nakon završetka regularnog dijela prvenstva prvih osam sastava razigrava za prvaka i mjesta koja vode u europska klupska natjecanja, a posljednjih osam razigrava za opstanak. I Rubin i Spartak imaju ambicije igrati 'u Europi', a u svakom slučaju moraju završiti u gornjem dijelu tablice; upravo zbog toga je ovaj susret zanimljiv jer poraženi iz ove utakmice počet će zaostajati za vrhom.

Rubin iz Kazana je trenutno u boljoj formi: u zadnjem kolu su s hendikepom pobijedili Tom iz Tomska (4-1) i time produžili seriju neporaženosti na šest utakmica. Ako se uzme u obzir da su prije nekoliko kola igrali i sa Zenitom te s Lokomotivom iz Moskve (u oba susreta izvukli su remi), jasno je da Rubin iz Kazana igra još jednu vrlo dobru sezonu.

Spartak iz Moskve također je dobro startao u sezonu, no u prošlom kolu su naletili na minu; Zenit ih je isprašio s 3-0, spustio na zemlju i pokazao da Spartak još uvijek zaostaje za vrhom ruske nogometne lige. Trener Spartaka, Valerij Karpin, je u prelaznom roku promijenio pola momčadi i možda je još prerano suditi o mogućnostima njegovog sastava, no trenutno izgledaju kao momčad za plasman u Euroligu...

CSKA i Zenit se i ove sezone čine najjači, a koliko su im blizu Rubin i Spartak, pogledajte na kanalu SportKlub+.