Dok u većini europskih nogometnih liga traje zimska pauza, u hladnijim dijelovima staroga kontinenta sezone imaju obrnut raspored; kreću s početkom proljeća, a završavaju s početkom zime. Takav raspored imaju skandinavske lige, lige baltičkih zemalja, bjeloruska liga te najkvalitetnija od gore spomenutih, ruska nogometna liga.

U Rusiji je do sada odigrano jedanaest kola i liga se dugo nije činila izjednačenijom; čak prvih osam sastava nalaze se u razmaku od samo tri boda i po svemu sudećei prvenstvo bi moglo biti krajnje neizvjesno. Prošle sezone Zenit iz St. Peterburga je uvjerljivo osvojio prvenstvo i to nekoliko kola prije kraja, no ove sezone Spalettiev sastav ne pruža partije na kakve su nas naviknuli prošle jeseni. Zenit je tada izgledao zaista odlično, a u dvije utakmice koje su odigrali sa splitskim Hajdukom činilo se da mogu postići gol kada požele; komparacija s Hajdukom možda i nije pravo mjerilo vrijednosti...

Trenutno na tablici vodi CSKA (uz utakmicu manje), a s jednakim brojem bodova i nešto slabijom gol razlikom slijede Zenit, Dinamo i Anzhi iz Mahačkale. Upravo kod Dinama iz Moskve Zenit gostuje u dvanaestom kolu ruske lige. Dinamo je prošle sezone završio na sedmom mjestu, no ove godine izgleda bitno bolje. Dio zasluga za bolju igru Moskovljana sigurno ide i Tomislavu Dujmoviću koji je u Dinamo stigao iz gradskog rivala, Lokomotiva. Dujmovićeva karijera se lijepo razvija, a i u reprezentaciji je sve bliže da postane standardni član prve petorke.

Hoće li Dujmovićev Dinamo moći parirati moćnom Zenitu iz St. Petersburga, pogledajte na kanalu SportKlub+.