Nogometni turnir mladih reprezentacija u Toulonu je stigao do polufinala, a za finale će igrati Francuska i Italija te Kolumbija i Meksiko. Najbolji dojam u dosadašnjem dijelu turnira su ostavili mladi Francuzi, a najslabije partije su pružili Kinezi (od kojih se i nije puno očekivalo) te Obala Bjelokosti, prošlogodišnji osvajač turnira.

Kao najsvijetliji eksponati 'toulonskog izloga' u dosadašnjem dijelu turnira pokazali su se Kolumbijac James Rodriguez koji igra za Porto, Francuz Monrose koji je zabio tri gola, te dva Talijana Paloschi iz Milana i Gabbiadini iz Cittadelle. Rodriguez nije novo ime: skauti Porta već su ga snimili, a mladić je za portugalski klub već postizao i europske golove. Alberto Paloschi je ponikao u Milanu, a otkad je došao u seniorske godine, kali se na posudbama, pa je tako prošlu sezonu proveo u Genovi; s obzirom na Milanovu politiku oslanjanja na iskusne igrače, mladić bi mogao još dugo čekati na priliku u matičnom klubu... Monrose i Gabbiadini bi mogli postati tražena roba nakon ovoga turnira i nema sumnje da su svoje mjesto našli u knjižicama nogometnih skauta, pa ako se pokažu u polufinalu ili eventualnom finalu, transfer im je zagarantiran...

Toulonski turnir je otkrio nekoliko talenata, a koji od njih će zasjati u preostalim utakmicama turnira, pogledajte na kanalu Eurosport 2.