U zadnjem susretu prvoga kola skupine C CONCACAF Gold Cupa sastaju se Panama i Guadeloupe. Iako je Panama površinom puno veća zemlja i ima devet puta više stanovnika, u ovom susretu nema ulogu izrazitog favorita. Razlog tomu je činjenica da je antilski arhipelag Guadeloupe pod jurisdikcijom Francuske pa stanovnici ovih otoka imaju i francusko državljanstvo. Zbog toga velika većina reprezentativaca Gudeloupea igra u francuskoj prvoj ili drugoj ligi, a igranje u jakim europskim ligama i iskustvo koje iz toga proizlazi je nezamjenjiva kvaliteta.

Panamski reprezentativci igraju većinom po 'divljim' južnoameričkim ligama, a tek dvojica igraju u Europi; vratar Louis Meija brani za Toulouse, a branič Louis Henriquez igra za poljski Lech iz Poznana. Reprezentacija Paname nikad se nije plasirala na svjetsko prvenstvo, a najveći im je uspjeh finale Gold Cupa 2005. godine. U skupini C veliki favorit za prvo mjesto je reprezentacija SAD-a, a Panama, Guadeloupe i Canada će se boriti za drugu poziciju i prolazak u četvrtfinale.

U zadnjem međusobnom susretu ovih reprezetacija slavili su 'Francuzi' s Guadeloupea sa 2-1, a kako će završiti ovaj susret, pogledajte na kanalu Eurosport 2.