U skupini C CONCACAF Gold Cupa natječu se USA, Canada, Panama i Guadalupe. Amerikanci su veliki favoriti za prolazak u četvrtfinale i bilo bi ogromno iznenađenje ako ne bi prošli skupinu budući da su zaista kvalitetniji od konkurencije. Nogometna reprezentacija SAD-a redovito se kvalificira na svjetska prvenstva i tamo postiže vrlo solidne rezultate, pa iako nogomet U SAD-u još nema status sporta broj 1, očigledno je da napreduju.

Reprezentacija Kanade samo se jednom do sada u povijesti kvalificirala na svjetsko prvenstvo što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ipak, i kod njih se u posljednje vrijeme stvari pomiču na bolje; veliki broj kanadskih igrača igra u Bundesligi i to Kevin McKenna za Koln, Marcel de Jong za Augsburg, Rob Friend za Herthu, Paul Stalteri za Borussiu iz Monchengladbacha itd. Osim u Njemačkoj, kanadski reprezentativci igraju i u Engleskoj (WBA, Ipswich, Norwich, Burnley), Nizozemskoj (PSV), Turskoj, Portugalu, Rumunjskoj itd. Iskustvo igranja nogometa u europskim ligama sigurno podiže razinu kanadskog nogometa, no za neki bolji rezultat još će morati pričekati.

Trener Amerikanaca Bob Bradley je za Gold Cup pozvao najjači sastav što govori o njihovim ambicijama na ovom turniru. S vrlo dobrim Timom Howardom na golu, Landonom Donovanom u vezi i Jozyjem Altidoreom u napadu USA će se lako obračunati s Kanadom, a kako će utakmica proteći, pogledajte na kanalu Eurosport 2.