Stigli su topli dani i, iako se nitko više ne sjeća zime, u jednom kutku sjeverne hemisfere ljudi i dalje kližu na ledu... Duga i naporna NHL sezona u samom predvorju ljeta doživljava svoj vrhunac; Boston i Vancouver bore se za najvrijedniji hokejaški trofej, Stanley Cup. U prvom susretu finala doigravanja Vancouver je teško pobijedio s minimalnih 1-0, što govori da su oba finalista podjednake kvalitete i da bi se finalna serija možda mogla protegnuti na sedam utakmica.

U trećem susretu Boston je domaćin i ima imperativ pobjede, budući da se Vancouver pokazao kao odličan na svom ledu; u regularnom dijelu sezone samo su pet puta izgubili u svojoj Rogers Areni. Canucksi su regularni dio sezone završili s najboljim skorom od svih timova i u prvom krugu doigravanja trebali su imati lagan posao, no namjerili su se na stare poznanike, Chicago Blackhawkse. Chicago je dva puta zaredom izbacivao Vancouver iz doigravanja, a zamalo im je pošlo za rukom da i treći put budu kobni za klub sa zapada Kanade. No Canucksi su se pribrali, uzvratili pobjedama i izbacili Chicago sa 4-3 u pobjedama. Nakon Chicaga Vancouver je sa 4-2 izbacio Nashville, a zatim su još lakše pobijedili San Jose, bilo je 4-1 u pobjedama.

Logičan slijed rezultata bi bio da Vancouver u finalu svlada Boston sa 4-0 u partijama: takav rezultat bio bi ogromno iznenađenje i vjerojatno se neće dogoditi, no tko zna... Kako će završiti treći susret finala doigravanja NHL-a, pogledajte u noći s utorka na srijedu na kanalu SportKlub+.