Ostalo je tri kola do kraja argentinske Clausure, a Velez, klub iz zapadnog predgrađa Buenos Airesa, i dalje drži vodeću poziciju na tablici. Više od polovine prvenstva Velez je prvi, a ako se tome doda da su u prvom dijelu prvenstva, Aperturi, završili na drugome mjestu, jasno je da Velez igra odličnu sezonu. Prije nekoliko dana Velez je nesretno ispao iz Copa Libertadoresa; na gostovanju kod Penarola su izgubili s 1-0, a u uzvratnoj utakmici su slavili s 2-1, što im nije bilo dovoljno za prolazak. Petnaest minuta prije kraja, Velez je imao priliku povećati vodstvo iz jedanaesterca, no Urugvajac u redovima Veleza, Silva, je pucao preko gola i poslao svoje sunarodnjake u finale Copa Libertadores.

Velez se mora brzo pribrati nakon ovog šokantnog poraza jer dolaze odlučujući mečevi u Clausuri. Trenutno imaju samo bod prednosti ispred Lanusa i dva boda ispred Godoy Cruza s kojim se i sastaju u sedamnaestom kolu. Godoy Cruz je stalna mušterija Veleza: u zadnjih sedam susreta šest puta su ih pobijedili, a ove sezone su ih dobili na gostovanju s velikih 4-0. Ukoliko Velez dobije ovaj susret, vrlo vjerojatno će ostati na vrhu do kraja prvenstva i time zaraditi direktan plasman u Copa Libertadores i iduće sezone.

Za Velez igraju isključivo Argentinci, uz dvije iznimke: nesretni Urugvajac Silva i meksički internacionalac Guillermo Franco. Da je Franco pucao penal protiv Penarola, Velez bi vjerojatno ušao u finale CL, a ovako će sljedeće sezone Meksikanac vjerojatno biti jedini stranac u sastavu Veleza... Ovaj susret argentinske Clausure pogledajte u noći s ponedjeljka na utorak, na kanalu SportKlub+.