U dvorani Pionir u sklopu 13. kola NLB lige sastaju se Crvena Zvezda i Zagreb CO. Nakon dvanaest odigranih kola Beograđani su na posljednjem mjestu sa samo tri pobjede dok je Zagreb sakupio sedam pobjeda kao i Krka, Cedevita i Široki.  Iako figuriraju kao najlošiji sastav NLB lige Zvezdaši mogu i dalje biti opasan suparnik i odigrati iznad svojih mogućnosti. To je na svojoj koži prije par kola osjetila Cedevita kada je Zvezda nošena publikom u zadnjoj četvrtini nadoknadila zaostatak i dobila utakmicu. No ipak, mora se reći da su prošla vremena kada je Zvezda bila respektabilan klub i od kada je NLB lige nisu nikada stigli dalje od polufinala.

Zagreb ove sezone igra promijenjivo. Dok u NLB ligi igra više nego solidno i uz Cedevitu je najbolje plasiran hrvatski klub, u Eurochallenge Cup-u izgubio je svih šest utakmica i neslavno završio europsko natjecanje za ovu sezonu. Mora se priznati da 'Mravi' ove sezone imaju problema sa ozljedama i da im fali kvalitetnih obrambenih igrača. Toni Prostran je ozljeđen veći dio sezone, a veterana Damira Mulaomerovića neće biti u sastavu najmanje dva tjedna. Ukoliko se ne dogodi čudo, utakmicu u Beogradu propustiti će i kapetan momčadi Krunoslav Simon. Uprava je reagirala brzo i vratila u sastav Filipa Bašljana koji je na početku sezone, zbog viška igrača na njegovoj poziciji, otišao na posudbu u kk Dubravu.

Utakmice između beogradskih i zagrebačkih klubova uvijek donose posebnu tenziju a i ispunjeno gledalište koje domaćem sastavu može biti 'šesti igrač'. Ukoliko zvezdina dvorana Pionir bude ispunjena sa osam tisuća 'nabrijanih' navijača i ukoliko Zagreb doputuje bez ozlijeđenog kapetana Simona teško će se ovog Badnjaka spasiti od poraza.