Navigation Content

Njemačke obale

Njemačke obale

Deutschlands Küsten

Dokumentarac o dvije njemačke obale - baltičkoj i sjevernomorskoj

INFO

Sažetak

1. dio: THE NORTH SEA COASTLINE

Sjeverno je more rubno more Atlantskog oceana. Omeđeno je Velikom Britanijom na zapadu, Nizozemskom, Njemačkom i Danskom na jugu i Norveškom na istoku. Njemačka obala Sjevernoga mora proteže se od ušća rijeke Ems na nizozemskoj granici do otoka Sylta na granici s Danskom. Sjeverno more karakteristično je po plitkom priobalnom području. Za oseke je to najprostranija ravna muljevita obala na svijetu. Uz obalu su otoci od kojih su najvažniji Istočni i Sjeverni Frizijski otoci. Njemačka obala Sjevernog mora drevni je kulturni krajolik koji su njegovi stanovnici stoljećima otimali moru. Još se i danas moraju braniti od njegove snage.

Sva ljepota obalnih krajolika Sjevernoga mora prikazana je iz zraka, snimljena kamerom Cineflex koja se smatra najboljom kamerom za helikoptere na svijetu. Predstavljamo ljude koji žive na Sjevernome moru i s njime te slušamo priče koje nam imaju ispričati.

2. dio: THE BALTIC SEA COASTLINE

Baltičko je more rubno more smješteno između Skandinavskog poluotoka i kopna sjeveroistočne Europe. Budući da samo uski prolaz dopušta izmjenu vode sa Sjevernim morem, Baltičko je more jedno od najvećih bočatih voda na svijetu.

Njemački dio obale Baltičkoga mora proteže se od Flensburškog zatona na granici s Danskom do otoka Usedoma na poljskoj granici. Ta je regija obilježena drevnim hanzeatskim gradovima i netaknutim krajolicima, zaštićenim područjima i tradicionalnim poljoprivrednim površinama.

Sva ljepota ovih pejzaža prikazana je pomoću najbolje kamere za helikoptere na svijetu. Predstavljamo ljude koji žive na Baltičkome moru i s njime te slušamo njihove priče.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...