Navigation Content

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Film Woodyja Allena u kojem se Javier Bardem nađe u ljubavnom - četverokutu

INFO

Redatelj Woody Allen

GlumciJavier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Patricia Clarkson, Kevin Dunn, Julio Perillan, Chris Messina

Sažetak

Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) su prijateljice i u mnogima se stvarima slažu, osim u odnosu prema životnim iskušenjima i ljubavnim vezama.

Vicky je racionalna i odgovorna, arhitektica koja u Barceloni želi izučavati Gaudijeve građevine, a u Americi je čeka zaručnik Doug (Chris Messina), uspješan, bogat i privržen.

Cristina, koja se trenutno bavi fotografijom, još uvijek traži što je njezina najveća strast u životu, a traži i neku posebnu ljubav pred kojom će sve drugo postati nevažno. Obje su smještene kod Vickyne tete Judy (Patricia Clarkson).

Kad ih Judy i njezin muž Mark (Kevin  Dunn) odvedu na neku izložbu, djevojke upoznaju privlačnog, neobičnog, nekonvencionalnog slikara Juana Antonija (Javier Bardem), koji ih već prvu večer pozove da s njim otputuju u Oviedo, da piju dobro vino i vole se u troje.

Vicky je zgrožena, a Cristina očarana zgodnim i otvorenim Španjolcem, za kojega doznaju da je imao strastven brak s lijepom Marie Elene (Penelope Cruz), koja ga je pokušala ubiti...

Tako počinje još jedna ljubavna drama Woodyja Allena koja i vizualno, kao i raskošnim glumačkim pojavama, doslovno buja vitalnošću, strašću i uzbuđenjem. Strastvenost i punokrvnost ljubavnicima daje i Barcelona, što sugerira i naslov filma, koji tri imena nabraja kao imena triju zavodljivih žena. Film je osvojio dvadesetak nagrada, a najviše ih je pripalo P. Cruz, koja je osvojila i Oscara za sporednu žensku ulogu. Woody Allen nagrađen je za scenarij nagradom Independent Spirit, a film je osvojio Zlatni globus kao najbolji film, te nagradu Gaudi kao najbolji film na ne-katalonskom jeziku. Godine 2009. proglašen je i najboljim filmom na stranom jeziku u Brazilu.

Woodyju Allenu, koji je do sada režirao 46 filmova, "Vicky Christina Barcelona" bio je 42. igrani film, a u prosjeku radi film godišnje. Među gotovo sto filmskih nagrada, W. Allen osvojio je i tri Oscara: 1978. Oscare za režiju i scenarij "Annie Hall", te 1987. za scenarij film "Hannah i njezine sestre". On je duhoviti filmski magičar čija je tema uvijek jedna: ljubav između muškarca i žene u svim oblicima i konstelacijama, na svim razinama, stvarnoj i nestvarnoj, u bezgraničnoj slobodi koju bezgranična ljubav zaslužuje.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...