Nakon duga dva tjedna vrhunskog tenisa, došlo je vrijeme za završne obračune u Parizu, došlo je vrijeme za finale Roland Garrosa. I kad je cijeli svijet očekivao finale između Nadala i Đokovića, ukazao se neuništivi Roger Federer. U najljepšem meču u dosadašnjem dijelu Roland Garrosa Švicarac je slavio s 3-1 u setovima i nanio Đoletu prvi poraz ove sezone. Đoković je ovim porazom izgubio puno: priliku da zaigra u finalu French Opena, priliku da obori rekord Johna McEnroa (broj uzastopnih pobjeda od početka sezone), priliku da obori Vilasov apsolutni rekord po broju uzastopnih pobjeda, te priliku da postane svjetski No. 1. Federer ove godine u Parizu izgleda zaista dobro i Nadal će se morati dobro pomučiti da ga pobijedi.

Nadal je sam priznao da ove godine na pariškoj zemlji igra ispod svoje razine. Za sada je to bilo dovoljno, no za pobijediti Federera trebat će mu vrhunska razina. U polufinalu protiv Murraya, Škot je čak osamnaest puta imao šansu za brejk što govori o ranjivosti Nadalove igre. Federer će sigurno znati iskoristiti ponuđene prilike i Nadal će morati minimalizirati broj pogrešaka ukoliko se želi suprotstaviti ponovo strašnom Federeru.

Ostalo je još samo jedno pitanje na ovogodišnjem Roland Garrosu: Federer ili Nadal? Tko će biti okrunjen za kralja pariške zemlje, pogledajte na kanalu HRT 2.