Sredinom lipnja počinje europsko nogometno prvenstvo U-21 selekcija, a engleska mlada reprezentacija vrši zadnje pripreme za to natjecanje. Zadnju provjeru prije puta u Dansku Englezi će imati protiv Norveške, reprezentacije s kojom je igrala i hrvatska U-21 selekcija u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na U-21 europsko prvenstvo u Danskoj. Hrvatska je Norvešku pobijedila u oba susreta (1-3, 4-1) pa je za očekivati da i Englezi bez problema dobiju ovaj susret.

Nakon što se kvalificirala na europsko prvenstvo (preko Rumunjske u doigravanju), Engleska je igrala četiri prijateljska susreta: upisali su jednu pobjedu (Danska) i tri poraza od Njemačke, Italije i Islanda (Islanđane ne treba podcijeniti jer su se, za razliku od nas, kvalificirali na prvenstvo). Stuart Pearce, trener Engleske, sigurno nije zadovoljan takvim rezultatima, no treba vjerovati da će Englezi biti 'pravi' kad počne europsko prvenstvo.

Najjače karike engleskog sastava su defanzivni igrači Kieran Gibbs iz Arsenala i Chris Smalling iz Man Uniteda, zatim u veznom redu Jack Wilshere iz Arsenala i Jack Rodwell iz Evertona, te u napadu Theo Wallcot (Arsenal) i Andy Carroll (Liverpool). Svi navedeni igrači dobro su nam poznati i već se uvelike natječu u seniorskoj konkurenciji svojih klubova; s još nekoliko pojačanja, ovaj sastav konkurirao bi za Ligu prvaka...

Ukoliko Stuart Pearce ne bude previše eksperimentirao, Norvežani bi mogli dobiti 'finu porciju', a kako će proteći ovaj susret, pogledajte na kanalu SportKlub.