Ove subote igra se zadnje kolo rukometne Bundeslige, no ono neće donijeti nikakva veća iznenađenja jer je poredak na vrhu tablice manje više poznat: Hamburg je postao novi prvak prije nekoliko kola, a direktan plasman u Ligu prvaka najvjerojatnije su osvojili Kiel i Fuchse Berlin dok će RN Lowen pokušati izboriti najjače svjetsko rukometno natjecanje kroz kvalifikacije. Postoji još mala teoretska šansa da 'Lavovi s Rajne' osvoje treće mjesto, no to se neće dogoditi ukoliko 'Lisice iz Berlina' ne izgube na gostovanju kod Magdeburga. Recentna forma berlinskih rukometaša ostavlja malu šansu za takav razvoj situacije; rukometaši Fuchse Berlina se nalaze u seriji od sedam pobjeda za redom i teško će ispustiti priliku za direktan plasman u LP.

'Lisice iz Berlina' su ušle u prvu ligu prije četiri godine i nakon prvih par sezona stabilizacije, ozbiljne pozitivne pomake počeli su pokazivati prošle sezone kad su završili na devetom mjestu; osmo mjesto i plasman u EHF Cup ispustili su zbog lošije gol razlike. Uzlaznu putanju i ozbiljnost projekta potvrdili su i ove sezone plasmanom koji im donosi Ligu prvaka, a važni kotačići berlinskoga kluba su i naši Ninčević i Špoljarić koji su osim kvalitete donijeli i prijeko potrebno iskustvo. Protivnik 'Lisica' u zadnjem kolu, Magdeburg, će ovu sezonu završiti u zoni koja donosi EHF Cup sljedeće sezone, što je za njih solidno ostvarenje.

Za vrijeme prijenosa utakmice SC Magdeburg - Fuchse Berlin, paralelno ćemo se uključivati u prijenos utakmice TBV Lemgo - Rhein-Neckar Lowen. Budući da postoji mala šansa da 'Lavovi' ipak preskoče 'Lisice' i osiguraju direktan plasman u LP, bit će zanimljivo pratiti oba prijenosa pogotovo ako rezultati postanu neizvjesni. Spušta se zastor na ovu sezonu Bundeslige pa još ove subote uživajte u rukometnim majstorijama na kanalu Sport 1.