U drugom kolu skupine A međunarodnog nogometnog turnira u Toulonu sastaju se Kolumbija i Obala Bjelokosti. Obje reprezentacije su se i prošle godine natjecale na ovom turniru, a 'mladi slonovi', kako tepaju U-23 reprezentaciji Obale Bjelokosti, su osvojili turnir. Kolumbija se prošle godine solidno predstavila; pobijedili su Japan te izgubili od Francuske i Obale Bjelokosti.

Mladi kolumbijski igrači velikom većinom igraju nogomet u kolumbijskim prvoligašima, no ima ih nekoliko koji su se već istaknuli i zaradili angažmane u ugledijim klubovima poput Ricarda Lerme koji trenutno igra za Empoli i Yamitha Cueste koji je suigrač našem Josipu Mikuliću u Chicago Fireu.

Turnir mladih reprezentacija u Toulonu ima svrhu poslužiti kao veliki izlog nogometnim skautima i menadžerima u potrazi za potencijalnim zvijezdama, pa je za očekivati da će se 'divlji' kolumbijski igrači nekim individualnim akcijama pokušati istaknuti i zaraditi si kakav unosan europski angažman. Mlada Obala Bjelokosti je bolje organizirana momčad s više iskustva, no kako i jedne i druge na ovom turniru vodi 'ad hoc' trener Co Adriaanse, za očekivati je utakmicu bez ikakvih taktičkih okvira i s puno soliranja koja bi mogla uroditi mnoštvom lijepih poteza. Utakmicu možete pratiti na kanalu Eurosport 2.