Jimmy (Miko Hughes) je dvanaestogodišnjak koji živi sa svojom starijom sestrom. Dolazak cirkusa u njegov gradić prilika je da bar nakratko izađe iz svoje pomalo jednolične svakodnevice. Nema novca za ulaznicu, ali motajući se oko velikoga šatora, upozna timaritelja cirkuskih životinja Charlieja (Nik Winterhawk) i njegova štićenika, medvjedića koji je ostao bez majke.

Charlie je podrijetlom Indijanac i zna tajnu svete pećine u Grizlijevim planinama kroz koju se čovjek čista srca može vratiti u doba kad su ljudi i priroda živjeli u skladu. Jimmy odluči spasiti medvjedića od sudbine koja ga očekuje i kreće na čudesan put kroz vrijeme...

Ovaj fantastično-pustolovni film jedan je od bezbrojnih nastavaka sage o Grizzlyju Adamsu, dobroćudnom usamljeniku koji živi duboko u planini i prijateljuje sa šumskim životinjama. Snimio ga je američki redatelj Anthony Dalesandro ('Future Shock') prema scenariju Boona Collinsa.

Riječ je o nastavku dvije godine prije snimljene 'Grizzlyjeve planine', filma kojim se Dan Haggerty, tumač Grizzlyja Adamsa, iz već pomalo zaboravljene istoimene TV serije, poslije teške prometne nesreće vratio liku koji ga je proslavio. Dalesandrovi filmovi nemaju ništa zajedničko s TV serijalom – čak se Grizzly Adams sada zove Jeremiah – a za razliku od pustolovnoga izvornika sadrže i element fantastike.