Utakmicom mladih reprezentacija Mađarske i Kine započinje natjecanje u skupini B toulonskog nogometnog turnira. Kako turnir u Toulonu nije pod okriljem europske nogometne organizacije (UEFA), već se radi o korporativnoj inicijativi povezanoj s menadžerskim krugovima, znaju se događati vrlo zanimljive situacije. Tako na primjer, ove godine ulogu supervizora i na neki način trenera reprezentacijama Kine, Kolumbije i Obale Bjelokosti vrši poznati nizozemski trener Co Adriaanse. Nizozemac je poznat po ekstravagantnim metodama treniranja zbog kojih se nije dugo zadržao ni u jednom klubu koji je trenirao, a za pretpostaviti je da je njegova uloga na toulonskom turniru učiniti potencijalne talente vidljivijima svim tim silnim skautima i menadžerima koji budno motre s tribina...

Nova mađarska generacija teško da će dobiti epitet neke nove 'lake konjice'... Mladi Mađari nisu zabili gol u zadnjih pet službenih utakmica, a kad se zna da su igrali s reprezentacijama Walesa, Crne Gore, BiH, Austrije i Slovačke, koje su ipak slabije kvalitete, jasno je da nogometne perspektive naših sjevernih susjeda nisu baš svijetle... Ipak, nekoliko talenata je već prepoznato; riječ je o vrataru Gulacsiju (Liverpool), obrambenom igraču Tamasu Kadru (Newcastle) te veznjaku Adamu Simonu koji igra za Palermo.

Mlada reprezentacija Kine velika je nepoznanica, no budući da legendarni Miroslav Ćiro Blažević radi na Dalekom istoku, treba očekivati da Kinezi počnu napredovati i na nogometnom polju... Blažević bi trebao voditi kinesku olimpijsku nogometnu reprezentaciju, a kako se ona sastoji upravo od igrača do 23 godine starosti koji i igraju na ovom turniru, mogli bi na tribinama vidjeti i popularnoga Ćiru... Susret mladih reprezentacija Mađarske i Kine pogledajte na kanalu Eurosport 2.