Navigation Content
Zaljev

The Cove

Dokumentarac koji je osvojio mnoge prestižne nagrade, a razotkriva biznis lova na dupine u Japanu

INFO

RedateljLouie Psihoyos

Sažetak

Svi koji vjeruju da dokumentarni filmovi mogu ispraviti nepravdu moraju pogledati ovaj 'ekotriler'. Šezdesetih godina prošlog stoljeća Richard O’Barry, vodeći svjetski dreser dupina, radio je na popularnom filmu 'Fliper'. Kad mu je jedan od dupina uginuo na rukama, shvatio je da je dio njegove karijere posvećen dresuri bio pogreška i da životinje imaju pravo na slobodu kao i ljudi. Odlučio je da neće odustati dok i posljednjeg dupina ne vrati u prirodno stanište.

Film 'Zaljev', u režiji vrhunskog podvodnog fotografa Louiea Psihoyosa, predstavlja nevjerojatnu priču o tome kako se Psihoyos, O’Barry i odabrana ekipa aktivista, filmaša i ronilaca zaputila u misiju da prodru u skriveni zaljev u Japanu i saznaju istinu o mračnoj i smrtonosnoj tajni. Misteriji koje otkrivaju predstavljaju samo vrh ledenog brijega.

'Zaljev' je pobjednik više od 50 prestižnih međunarodnih filmskih festivala: 2010. Academy Awards - Oscar – najbolji dugometražni dokumentarni film; 2009. Sundance Film Festival - nagrada publike; Hot Docs Film Festival - nagrada publike; Silver Docs Film Festival - nagrada publike; Sydney Film Festival – nagrada publike; IDFA – nagrada publike; Los Angeles – Film Critics Association – najbolji film; Toronto – Film Critics Association - najbolji dokumentarni film.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...