Navigation Content

Flash Gordon

Flash Gordon

Flash Gordon

Eric Johnson u televizijskoj ekranizaciji popularnog znanstveno-fantastičnog stripa o najvećem heroju na Zemlji i šire

INFO

GlumciEric Johnson, Gina Holden, Karen Cliche, Jody Racicot, John Ralston, Jonathan Walker, Giles Panton

Sažetak

U mirnom gradiću na Pacifiku zgodni student medicine Steven 'Flash' Gordon (Eric Johnson) živi u sjeni svog oca, genijalnog znanstvenika dr. Gordona te u srcu svoje majke Norah. Steven se često prisjeća i gorko-slatkih uspomena svoje bivše djevojke Dale Arden (Gina Holden) koja je reporterka lokalne televizijske stanice.

Poznati doktor Gordon zajedno sa svojim briljantnim partnerom Hansom Zarkoffom (Jody Racicot) radi na tajnom znanstvenom zadatku koji se ne tiče ovog svijeta. No, kad Gordon postane žrtva svog istraživačkog rada, tragičan nestanak pobudi sumnju njegova sina 'Flasha'.

Jedini koji zna pravu tajnu o nestanku dr. Gordona je njegov suradnik dr. Zarkoff. On mora sačuvati tajnu operaciju i jedini je svjedok nestanka Flashova oca. Naime, dr. Gordon zapravo nije mrtav nego više ne postoji u ovom svijetu. On je usisan u drugu dimenziju te je ostao zarobljen među zvijezdama.

Osim toga, Flashevoj obitelji prijeti velika opasnost jer s planeta M.O.N.G.O stiže figura koja može uništiti Zemlju snagom svog uma.

Flash mora učiniti sve kako bi spasio Zemlju i svog oca, a jedini koji mu može pomoći je dr. Zarkoff. Za Gordonovu bivšu djevojku priča o ovom tajnom eksperimentu bila bi reportaža karijere. No, s obzirom da je u pitanju mnogo života, Dale se odlučuje pridružiti Flashu i doktoru u otkrivanju tajne nestanka dr. Gordona...

Strip 'Flash Gordon' doživio je mnogobrojne ekranizacije, a film iz 1980. godine podigao je ovog heroja do statusa superjunaka. Glumac Sam J. Jones, koji je u tom filmu tumačio lik Flasha, ima malu epizodnu ulogu i u ovoj seriji.

Alex Raymond je stvorio lik Flasha davne 1934. godine, a veliku popularnost zasigurno mu je osigurao i hit legendarne rock skupine 'Queen' pod nazivom 'Flash'.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...