Ove nedjelje prijateljsku nogometnu utakmicu odigrat će reprezentacije Njemačke i Urugvaja. Dobro organizirani Nijemci ništa ne prepuštaju slučaju pa su prije kvalifikacijskih susreta za EURO 2012, koji se igraju početkom lipnja, dogovorili vrlo jaku provjeru trenutnog stanja njemačkih reprezentativaca. Urugvaj je najavljen u najjačoj postavi i treba očekivati da zaigraju i Suarez, Forlan i Cavani, što je ofanzivna snaga kakvu u Južnoj Americi imaju još samo Brazil i Argentina.

Utakmica će se održati na Rhein Neckar Areni u Sinsheimu gdje svoje domaće susrete igra Hoffenheim i to će biti prva utakmica njemačke reprezentacije na tom 100 milijuna eura vrijednom stadionu. Joachim Low je za ovaj susret te za gostujuće kvalifikacijske susrete s Austrijom i Azerbejdžanom pozvao samo tri napadača: Podolskog, Klosea i Gomeza, što govori koliko njemački izbornik vjeruje svojim standardnim prvotimcima.

Urugvaj ovim susretom započinje pripreme za predstojeći Copa America, a budući da su glavni urugvajski igrači iscjeđeni dugim europskim sezonama, za očekivati je da će priliku dobiti i neki manje poznati igrači. Nedavno je odjeknula vijest da legendarni Diego Armando Maradona želi dovesti Forlana u Al Wasl, bogati klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Forlana su povezivali s puno klubova krajem ove sezone, a ako se odluči za 'arapske dolare', to će značiti da je svoje odigrao što se tiče ozbiljnog nogometa... Bez obzira na nešto slabiju formu ove sezone, Forlana je uvijek lijepo gledati i nadajmo se da će mu Oskar Tabarez dati dovoljno vremena da pokaže nešto od svog nogometnog arsenala...

Prijateljski susret Njemačke i Urugvaja pogledajte na kanalu Arenasport 1.