Ove nedjelje igra se finale talijanskoga kupa, a sastaju se Inter i Palermo. Milanski gigant je favorit ovog susreta, no i Palermo ima svoje adute, riječ je naravno o Javieru Pastoreu, jednom od najboljih i najperspektivnijih igrača Serie A. Mladi argentinski ofanzivni veznjak privukao je pažnju najjačih europskih klubova, pa su tako upite o Pastoreu poslali Real, Barcelona, Inter i Milan. Fino društvo, nema šta... Živopisni predsjednik Palerma, Zamparini, dugo je odbijao bilo kakvu pomisao o prodaji Argentinca, no u zadnjim izjavama se smekšao i rekao da su šanse za prodaju i ostanak Pastorea 50/50... Početna cijena za novog argentinskog dragulja je 40 milijuna eura, a sam Pastore je izjavio da bi najradije prešao u Barcelonu...

Palermo je u polufinalu izbacio Milan i plasmanom u finale osigurao Euroligu sljedeće sezone, no ambicije Sicilijanaca su veće i žele osvojiti ovaj trofej. Palermo je do sada dva puta bio u finalu talijanskoga kupa (sedamdesetih godina prošlog stoljeća), no oba puta su poraženi. Hoće li ovoga puta otići do kraja, saznat ćemo uskoro, no da imaju kvalitete, to je sigurno. Palermo igra ofanzivni nogomet i jedan je od najefikasnijih sastava Serie A, no prima i puno golova, što sugerira da bi ovaj susret mogao biti vrlo efikasan. U kakvom su stanju Interove zvijezde u samom smiraju sezone, teško je reći, no nedavno je stigla vijest da je za finalnu utakmicu otpao Cambiasso, vrlo važan kotačić Leonardova stroja. Inter ima motiva u ovom susretu jer bi osvajanjem kupa dobio priliku igrati protiv Milana u Superkupu početkom sljedeće sezone.

Inter je kup osvojio prošle sezone i i ovoga puta je u ulozi favorita, a kakav će otpor pružiti Palermo i hoće li Pastore u svojoj možda oproštajnoj utakmici donjeti trofej Sicilijancima, pogledajte na kanalu SportKlub.