Ovogodišnji Roland Garros počeo je loše za hrvatske tenisače. U prvom kolu ispale su naše glavne uzdanice Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović. Marin Čilić je ispao od španjolskog veterana Hidalga (33 godine) i tako postao prvi nositelj koji je ispao iz ovogodišnjeg French Opena, a Ivana Dodiga također je izbacio španjolski igrač Pere Riba. Loš hrvatski niz u prvom kolu nastavio je Ivo Karlović kojega je iz turnira izbacio Del Potro, no taj poraz nije iznenađenje jer je Argentinac bolji igrač na zemljanoj podlozi.

Budući da su naše glavne uzdanice neslavno završile natjecanje na ovogodišnjem Roland Garrosu, čast hrvatskog tenisa branit će oni od kojih se to najmanje očekivalo; Antonio Veić i Ivan Ljubičić. Veić se kroz kvalifikacije probio u glavni turnir i u prvom kolu bio bolji od Cuevasa, a u drugom kolu igrat će protiv Davidenka. Ivan Ljubičić se lakše od očekivanja obračunao s Indijcem Devvarmanom, a njegov protivnik u drugom kolu još nije poznat.

Osim Marina Čilića, od ostalih poznatijih igrača koji su ispali iz turnira valja spomenuti Čeha Berdycha (6. nositelj) te Llodru i Raonica. Roland Garros se bliži drugom tjednu, mečevi postaju sve jači, a hoće li se dogoditi još koje veliko iznenađenje i koliko će naši Veić i Ljubičić izdržati u turniru, pogledajte na kanalima Eurosport 1 i 2.