Doigravanje za trećeg nizozemskog predstavnika u Euroligi stiglo je do finala u kojem će se sastati Den Haag i Groningen. Na putu do finala Den Haag je s dvije pobjede izbacio Rodu, dok je Groningen prošao Heracles zahvaljujući golu više, postignutom u gostima, pa se čini da je zbog bolje forme Den Haag u ulozi favorita iako je u regularnom dijelu prvenstva osvojio par bodova manje od Groningena. Treba reći da je doigravanje za jedno mjesto koje vodi u Euroligu koncipirano na način da sastavi koji završe od petog do osmog mjesta razigravaju kup sistemom, a polufinala i finala se igraju na dvije utakmice. Na domišljat način su se Nizozemci dosjetili kako učiniti prvenstvo zanimljivim do zadnjega kola jer ovako i sastavi iz sredine tablice mogu do 'Europe'.

Iako recentna forma stavlja Den Haag u ulogu favorita, ne treba otpisati Groningen prije vremena jer već sezonama figuriraju kao 'peti' najbolji sastav Eredivisie (četiri najbolja su Ajax, PSV, Twente, Alkmaar). Sastav Groningena je šarolik; u ovom nizozemskom prvoligašu igraju nogometaši iz Brazila, Nigerije, Albanije, Srbije, Španjolske, Slovenije te svih nordijskih zemalja. Trener ovog multinacionalnog sastava je Pieter Huistra, bivše krilo Glasgow Rangersa i nizozemske reprezentacije, koji je svoj trenerski zanat pekao u Ajaxu gdje je, prije nego što je stigao u Groningen, vodio B sastav te bio asistent trenera.

U nizozemskoj ligi se igra ofanzivni nogomet pa bi susret Den Haaga i Groningena mogao donjeti mnoštvo golova, a hoće li netko steći prednost pred uzvrat, pogledajte na kanalu SportKlub.