Nikola (Nikola Kojo) je apsolvent svjetske književnosti i veliki je frajer. Vozi preuređenu žabu, sluša Zappu, živi s otkvačenom cimericom (Sonja Savić), opija se i mijenja žene. Tako se Nikola često budi u tuđim krevetima da sam ne zna kako je u njih dospio, a imena tih žena uopće se ne sjeća.

Jedva punoljetna maturantica Marina upozna Nikolu na nekom tulumu te završe zajedno. Osim što se zaljubila, Marina je i trudna, no Nikola se nje uopće ne sjeća.

Marina ne želi pobaciti, te njezina najbolja prijateljica Buba preuzme na sebe zadatak da se Nikola zaljubi u prostodušnu Marinu. Buba smišlja niz neobičnih situacija, a tu su i Anđeo i Vrag, koji neprimjetno promatraju protagoniste...

Debitantski film Srđana Dragojevića ('Rane', 'Lepa sela lepo gore') postmodernistička je komedija nastala 1992. Iako je glavna potka radnje romantična ljubav, filmom se proteže kritika ondašnjeg društva te kataklizmički odnos prema sadašnjosti, a cijela je priča uokvirena komentarima Anđela i Vraga. Osim izvrsnog Nikole Koje u glavnoj ulozi, valja spomenuti i Sonju Savić, glumačku ikonu osamdesetih, te izvrsnog Mikija Manojlovića.