Ove godine igra se prvo izdanje Four Nations Cupa, međunarodnog nogometnog natjecanja u kojem sudjeluju Škotska, Republika Irska, Wales i Sjeverna Irska. Kup se igra round-robin sistemom što znači da svaka reprezentacija igra samo jednu utakmicu s ostalim reprezentacijama što u tri kola daje šest utakmica. Susreti se igraju na novoizgrađenom Aviva stadionu u Dublinu, a prvo kolo je već odigrano u veljači; Rep. Irska je dobila Wales s 3:0 a Škotska je svladala Sj. Irsku također s 3:0..

Ostala dva kola igraju se krajem svibnja, a u sklopu drugoga kola sastaju se Wales i Škotska. Kad bi oba sastava igrala u najboljim postavama, Škotska bi bila u maloj prednosti, ali treneri su najavli da će na teren poslati najjače moguće sastave... Kako je sezona završila u većini važnijih europskih liga, neki od glavnih igrača reprezentacija dobit će odmor nakon naporne sezone, a priliku će dobiti igrači U-21 selekcija.

Škotski trener Craig Levein nedavno je za BBC izjavio da ne očekuje masovno otkazivanje reprezentativnih poziva od strane glavnih škotskih igrača. Levein je dodao da Škotska rijetko ima priliku igrati reprezentativne susrete sa susjedima, te da za susrete sa susjednim otočkim nacijama Škotima ne treba dodatan motiv... Iz ove izjave da se iščitati da je Škotska zainteresirana za osvajanje prvog po redu Four Nations Cupa, a uvjerljiva pobjeda u prvom kolu protiv Sj. Irske podupire tu teoriju.

Za Wales neće nastupiti najveća zvijezda, velški vihor Gareth Bale zbog ozljede i neće biti ni Ryana Giggsa zbog susreta finala LP nekoliko dana poslije, ali najavljeni su Craig Bellamy i Aaron Ramsey. Škotska će istrčati bez svoga kapetana, Manchesterevog Darrena Fletchera, ali napad će predvoditi Kenny Miller koji je i inače prvi napadač Škotske. Teško je prognozirati ishod ovog susreta  budući da će i jedni i drugi istrčati u kombiniranim sastavima, no na terenu će biti dovoljno dobrih igrača da ovaj susret, uz poslovično rivalstvo otočkih nacija, bude vrlo kvalitetan. Prijenos utakmice između Škotske i Walesa pogledajte na kanalu Eurosport 2.