Navigation Content

Prugasta braća: Družba mungosa

Prugasta braća: Družba mungosa

Banded Brothers - The Mongoose Mob

Dokumentarna serija o najbližim rođacima simpatičnih merkata - mungosima

INFO

Sažetak

Ovi mungosi žive u nacionalnome parku Queen Elizabeth u Ugandi i ponašaju se kao da je cijeli prostor isključivo njihov. Uvijek na rubu nevolja, dio su razmetljive, drske i krajnje nestašne skupine prstenastih mungosa. Iako su zgodni i slatki, zapravo skrivaju užasnu tajnu.

Za razliku od ostalih društvenih životinja, nemogući prstenasti mungosi žive u obiteljskim skupinama s više rasplodnih ženki. Skupine mungosa ovdje su praktički isto što i mjesna mafijaška organizacija, te tako prisvajaju 'vlasništvo' nad određenim područjima i žestoko se sukobljuju s drugim skupinama koje dođu na njihov teritorij. Čini se da ih uopće ne zanima s kim će se upustiti u okršaj, a ne boje se ni mnogo većih životinja.

Smioni i drski, bučni mungosi ne prežu ni pred čim, samo da se domognu hrane, od ribolova u jezeru do krađe hrane babunima, haranja smetlištima i borbe s drugim skupinama mungosa.

A kad je riječ o njihovoj roditeljskoj ulozi, pripravni su suprotstaviti se i orlovima, pa čak i lavovima, samo da zaštite mladunce. No imaju i jednu mračniju stranu: mnogobrojne ženke koje se pare i istovremeni okot u skupini znači da preko noći na svijet može doći i na desetke mladunaca, no nakon samo nekoliko tjedana mnogi od njih bit će mrtvi. Tko ih je usmrtio i zašto?

Služeći se i tradicionalnim i mini-kamerama, autori ove fascinantne serije otkrivaju život te mini-mafije uz više pojedinosti no što smo ikada vidjeli i pokazuju kako kod njih mnogo toga nije onako kako se čini na prvi pogled.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...