Navigation Content

U vrtlogu 11. rujna

U vrtlogu 11. rujna

Inside 9/11

Po prvi puta pogledajte cijelu, nevjerojatnu priču!

INFO

Sažetak

Planovi za napad na Svjetski trgovački centar otetim avionima i putnicima u njima nađeni su na prijenosnom računalu šest godina prije tragedije. Policija se domogla tog računala koje je, kako su doznali, pripadalo teroristu koji je izvršio napad na 'blizance' 1993. godine. No tragedija nije spriječena. Zašto?

Sada, po prvi put nevjerojatna priča o 11. rujnu može biti ispričana. Počevši od 1979. godine i invazije Sovjetskog saveza na Afganistan, pratimo smrtonosnu vremensku skalu koja nas vodi do događaja toga kobnoga dana: kako su se teroristi uklopili u američko društvo te mnoga upozorenja koja su FBI i CIA uglavnom zanemarivali.

Pogledajte kako je svaka prilika za ubojstvo Bin Ladena napuštena u posljednji čas, zašto se nikad nije reagiralo na upozorenje FBI-a Bijeloj kući o mogućnosti napada islamističkih terorista.

Ramzi Yousef, bombaš koji je pokušao srušiti 'blizance' 1993. godine, obećao je agentima FBI-a da će se jednoga dana vratiti kao bi završio posao koji je započeo. Njegov ujak, Kaleed Sheikh Muhammed, diplomac s američkog fakulteta, bio je mozak operacije napada 2001. godine. Zašto nije bio spriječen?

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...