Zadnja dva susreta ovih timova završila su neriješeno i morali su se igrati produžetci; a u zadnjih šest susreta nitko nije dobio meč s više od jednog gola razlike. Ta činjenica govori o velikom rivalitetu hokejških klubova iz Moskve i Sankt Petersburga, rivalitetu koji je postojao još u vrijeme bivšeg SSSR-a a nastavio se i danas. Trenutno na tablici bolje stoji domaćin iz drugog najvećeg grada Rusije Petrograda. SKA se nalazi u vrhu ljestvice i sigurno ulazi u doigravanje dok će se gosti iz Moskve za to još morati potruditi. Spartak je trenutno negdje na granici klubova koji ulaze u doigravanje i iako još ima dosta utakmica do kraja regularnog dijela sezone, vrijeme je da Moskovljani svoje ambicije počnu potvrđivati s pobjedama.

Oba kluba u ovom mjesecu igraju dobro; SKA je porazima u zadnja dva meča kompromitirao dobru seriju od četiri pobjede za redom no to u KHL-u nije ništa čudno budući je sezona duga i iscrpljujuća, a i svatko može dobiti svakog. Spartak iz Moskve više oscilira no vrijedi zapamtiti činjenicu da su hokejaši iz Moskve ostvarili više pobjeda na strani nego na vlastitom ledu. U zadnjoj utakmici prije ove, za najavu svojih ambicija dobili su gradskog rivala CSKA sa čistih 3:0 . SKA je zadnju utakmicu izgubio sa velikih 5:2 na gostovanju u Novgorodu kod Torpeda.

Bez obzira na trenutnu formu, rivalitet ova dva kluba je toliki da nas sigurno očekuje žestok dvoboj starih znanaca i iako SKA bolje stoji na tablici i igra na svom ledu, gosti iz Moskve dolaze odigrati dobar meč i sa najjačim sastavom. Prosinac je vrijeme kada hokejaški klubovi ulaze u punu formu i tko žele zauzeti dobru poziciju za doigravanje mora početi pobjeđivati u serijama.