Sezona teniskih turnira na zemljanim terenima dosegnula je svoj vrhunac, što znači da je došlo vrijeme za drugi Grand Slam sezone, Roland Garros. Glavni dio turnira u kojemu se takmiči 128 tenisača počinje u nedjelju 22. svibnja, a finale će se održati 5. lipnja ukoliko kiša ne bude previše smetala... Ovosezonsko izdanje je 110. po redu, a nagradni fond je velikih 10 milijuna eura od čega pobjedniku pripada 1,2 milijuna.

Trenutno se igraju kvalifikacije kroz koje će šesnaest tenisača dobiti priliku zaigrati u glavnom dijelu turnira, a u kvalifikacijama sudjeluju i dva hrvatska tenisača Franko Škugor te Antonio Veić. Obojica su prošli prvo kolo kvalifikacija, a za ulazak u glavni dio turnira trebaju dobiti još dva meča. Marin Čilić je postavljen za dvadesetog nositelja što je i njegov trenutni ranking na ATP listi. Prvi nositelj je Nadal, drugi je Đoković, treći Federer, a od trenutno najbolja 32 tenisača nedostaje samo David Nalbandian koji je otkazao zbog bolesti.

Sva je prilika da ćemo gledati sljedeći nastavak dvoboja Nadal-Đoković osim ako Federer ne dobije inspiraciju i zaigra kao nekad... Kako će započeti drugi Grand Slam sezone i hoće li se već na startu dogoditi neko iznenađenje, pogledajte na kanalu Eurosport 1.