Osvojenim bodom kod Blackburna u prošlom kolu United je i teoretski potvrdio naslov pa u zadnjem kolu pred svojim navijačima na Old Traffordu može proslaviti rekordni 19. naslov prvaka Premier lige. Treba očekivati da Manchester istrči u najboljem sastavu bez obzira na nadolazeće finale Lige prvaka, no Ferguson će sigurno zabraniti bilo kakve rizičnije startove u strahu od potencijalnih ozljeda.  Ta situacija morala bi biti od pomoći Blackpoolu kojemu je ova utakmica presudna za očuvanje prvoligaškog statusa, no njihova pobjeda u 'Teatru snova' bila bi ogromno iznenađenje.

Na dnu Premiershipa situacija se zakomplicirala do kraja: pet klubova nalazi se u razmaku od samo jednog boda, a poraz Birminghama i pobjeda Wigana u prošlom kolu dodatno su usložili situaciju. Od svih kandidata najmanje šanse za ostanak ima upravo Blackpool zbog činjenice da u zadnjem kolu ima najtežeg protivnika, a osim toga, čak i ako  pobjede Manchester nije sto posto sigurno da ostaju u ligi... Prije nekoliko tjedana pri izboru za menadžera godine u Premiershipu Sir Alex Ferguson je dao glas Ianu Hollowayu, menadžeru Blackpoola, uz komentar da on radi najbolji posao s obzirom na to kakve resurse ima na raspolaganju. Možda je Fergie malo 'pilio' naopako s obzirom da je računao da će se borba za naslov voditi do zadnjega kola i susreta s Blackpoolom. Bilo kako bilo, Ian Holloway ima šansu u zadnjem kolu ove sezone opravdati pohvale velikog Škota i uzeti makar bod koji bi Blackpoolu u nekoj kombinaciji bio dovoljan za ostanak.

U zadnjem kolu na Old Traffordu Blackpool ima rezultatski imperativ, a hoće li ga uspjeti i ostvariti, pogledajte na kanalu SportKlub+.