U prošlom kolu košarkaši Zadra upisali su vrijednu pobjedu na gostovanju u Vršcu kod Hemofarma. Ponovo je briljirao Marko Car sa 23 poena i 8 asistencija i mora se priznati da ove sezone upravo on vuče Zadar prema pobjedama i sredini ljestvice. U dobroj izvedbi košarkaša Zadra, Caru se pridružio Jakov Vladović sa 19 poena i 5 asistencija. Sljedeću utakmicu NLB lige Zadar igra u Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića protiv Širokog.

Momčad iz Hercegovine ove sezone igra sasvim solidno i do sada je skupila sedam pobjeda, tri više od Zadra. No taj omjer mogao bi se nakon ove utakmice promijeniti, jer čini se da dolazi vrijeme da Zadar odigra nekoliko dobrih utakmica u kontinuitetu. Nisu Zadrani u prethodnim mečevima igrali tako loše kao što tablica pokazuje. Nekoliko utakmica izgubili su u samom završetku i da su imali malo više sreće i koncentracije omjer njihovih pobjeda i poraza mogao je izgledati bitno drugačije. 

Široki je u prošlom kolu igrao protiv drugog predstvnika BiH u NLB ligi, Igokea-e iz Aleksandrovca. Bila je to tvrda utakmica u kojoj su Hercegovci zasluženo slavili, a na Pecari se skupilo 1500 ljudi unatoč snježnim vremenskim uvjetima. Simpatična momčad i Hercegovine u svom sastavu nema velikih zvijezda no raste i napreduje u kontinuitetu i pravi je pokazatelj da se i bez puno novca može napraviti dobar posao.

U nekim drugim  vremenima nebi bilo dileme tkoj je favorit u ovoj utakmici, no vremena se mijenjaju i ukoliko žele dobar rezultat u ovoj utakmici Zadrani će morati dobro zapeti i nadati se još jednom odličnom izdanju svog najboljeg igrača ove sezone Marka Cara...