Navigation Content

Sve je bijelo u Barkingu

Sve je bijelo u Barkingu

All White in Barking

Nagrađivani dokumentarac Marca Isaacsa ispituje ljudske stavove u današnjoj, sve više multietničkoj Britaniji

INFO

RedateljMarc Isaacs

Sažetak

Susan i Jeff cijeli život žive u gradu Barkingu, ali nikad nisu ni pozdravili svoje nigerijske susjede.

Dave je zbog sve većeg broja nebjelačkih lica u tom gradu toliko bijesan da postaje aktivist desničarske Britanske nacionalne stranke - BNP, iako su obje njegove kćeri u vezi s crncima.

Istovremeno se Afrikanka Betty i preživjela žrtva holokausta Monty upuštaju u neobičan odnos pun smijeha i obostrane simpatije, usprkos pogledima neodobravanja koji ih okružuju.

Prisutnost redatelja Marca Isaacsa nevidljiva je, ali istaknuta: propituje predrasude i unaprijed stvorene zaključke, postižući izuzetne rezultate. Film povremeno podsjeća na komedije Mikea Leigha, osobito kad redatelj uspije potaknuti susjede da se konačno sastanu. Film je šarmantno i često zabavno ispitivanje ljudskih stavova u današnjoj, sve više multietničkoj Britaniji.

Marc Isaacs počeo je raditi na dokumentarcima kao pomoćnik producenta 1995. godine. Asistirao je Pavelu Pawlikovskom na filmovima 'Twockers' i 'Last Resort'. Nakon kratkog dokumentarca 'Lift' 2001, režirao je još dva dokumentarca za BBC. Nakon dokumentarca 'Travellers' snimljenog za Channel 4, uslijedili su 'Calais: The Last Border' i 'Philip and His Seven Wives'.

Nagrade: 2008.: ZAGREBDOX, Zagreb - Nagrada publike; Amnesty International Human Rights Film Award.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...