Završen je regularni dio hrvatske košarkaške A1 Lige za prvaka, a u doigravanju će se sastati Cedevita i Cibona te Zadar i Zagreb. Sudar Zadrana i Zagrepčana mogao bi donijeti neizvjesnu borbu za finale, no dvoboj Cedevite i Cibone, po do sada pokazanim igrama, trebao bi biti formalnost. Treba pohvaliti napredak 'Vukova' otkad je za trenera imenovan Vranković, no i puno raspoloženija Cibona bi se teško nosila s ove sezone zaista dobrom Cedevitom.

Petrovićev sastav je uigran, dobro pokriven na svim pozicijama i cijelu sezonu igra u vrlo dobroj formi. Polufinale protiv Cibone, Cedevita shvaća kao zagrijavanje za finale, a na treneru Petroviću je da ne dopusti neozbiljnost i preveliko opuštanje svojih igrača jer, koliko god Cibona bila slabija, ukoliko Draper i društvo ne uđu u susret maksimalno, mogli bi imati problema. Cibona je ulaskom u Final Four domaćeg prvenstva dohvatila kakav-takav rezultat ove sezone i bilo bi tragično da se 'Vukovi' nisu plasirali u doigravanje.

U susretima s Cedevitom igrači Cibone mogu igrati opušteno i bez ikakvog imperativa, a takva pozicija mogla bi donijeti zanimljive mečeve. Cedevita mora opravdati ulogu favorita i nametnuti se od prve minute, a kako će se susret odvijati, pogledajte na kanalu SportKlub+.