Navigation Content

Arthur u zemlji Minimoya

Arthur u zemlji Minimoya

Arthur et les Minimoys

Animirana pustolovina Luca Bessona najskuplji je europski animirani projekt

INFO

RedateljLuc Besson

GlumciFreddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Penny Balfour, Doug Rand, Adam LeFevre

Sažetak

Arthur, živahni 10-godišnjak čiji su roditelji otišli na put u potrazi za poslom, a ekscentrični djed nestao prije nekoliko godina, živi s bakom u kući na selu, koja će im za nekoliko dana biti oduzeta i srušena ukoliko se djed ne vrati s potrebnim papirima i, još važnije, novcem za otplatu obiteljskog duga.

Arthur shvati da se, ukoliko želi spasiti obiteljsku kuću, mora spustiti u zemlju Minimoya, malenih bića koja žive u njegovom dvorištu. Negdje među njima nalaze se rubini koje je njegov djed nekoć davno sakrio...

S rekordno potrošenih 80 milijuna dolara, 'Arthur u zemlji Minimoya' bio je najskuplji europski animirani projekt, točnije, spoj igranog filma i 3D animacije. Nastajao je čak pet godina, što pokazuje koliko je poznatom filmašu Lucu Bessonu ('Peti element', 'Veliko plavetnilo') bilo iznimno stalo isporučiti najbolje što se može dobiti iz kompjutorske animacije tj. filmske animirane industrije.

Povrh svega, Besson je uposlio Patricea Gracieja, poznatoga stripaša, kao voditelja dizajna, a u najvećim glazbenim zvijezdama - Davidu Bowieju, Madonni i Snoopu Doggu pronašao odgovarajuće glasove. No, osim glazbenih zvijezda, glasove su posudili i Robert De Niro, Emilio Estevez i mnogi drugi.

Uz mnogobrojne kulturne poveznice, poput one o legendi kralja Arthura ili Julesa Verna, 'Arthur u zemlji Minimoya' zadovoljit će i one starije, koji će zasigurno primijetiti sjajnu animaciju i kameru za koju su zaslužni Pierre Buffin i Thierry Arbogast.

U hrvatskoj sinkroniziranoj verziji, glasove malim bićima posudili su Veno Parašilovac, Marija Škaričić, Nada Abrus, Božidar Smiljanić, Siniša Popović i Franjo Dijak.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...